סוף עונת התפוזים: מתכון למאפינס שוקולד תפוז משגע (וטבעוני!)

לפעמים שוכחים שמתגעגעים. למשהו. לריח, למקום, לשיר.

כשחייתי בדרום קוריאה והיו שואלים אותי למה אני מתגעגעת בישראל, הייתה יורה באוטומטיות את שלוש תשובות: "למשפחה, לאוכל ולמזג האוויר". רק החזרה לחיים בארץ, הזכירה לי שני דברים ששכחתי להתגעגע אליהם: למוסיקה ישראלית שמתנגנת ברדיו בשישי בערב ולריח פריחת ההדרים ששוטף את האוויר בסביבות מרץ, ומזכיר לי את הילדות בהרצליה.

פעם היו בהרצליה פרדסים, היום יש בניינים. אבל כשהיו פרדסים, הרגשת לרגע כאילו את גדלה בטבע ולא בעיר. בפרדס היינו משחקים מחבואים אחרי הצהריים, את שיעורי הטבע ביסודי היו מעבירים בפרדס ממול לבית הספר, ובשבתות היינו צועדים מהבית של סבא וסבתא לפרדס מעבר לכביש, לטייל, לקטוף ולאכול.

www.prettysimplelife.co.il | מאפינס שוקולד-תפוז טבעוני
מקור התמונה: Unsplash

אמנם, הפרדסים היום כבר אינם וילדי כבר לא יעברו שיעורי טבע בפרדס, אלא בכיתה עם מורה שתסביר להם מהו טבע וכיצד נראה פרדס, אך גם הנציגות הקטנה של עצי ההדר שהושארו לאורכן של המדרכות, לסמן לנו כי פעם היו פה פרדסים, גם הם מספיקים כדי להפיץ את הריח הנפלא בעולם.

ואני-  לוקחת נשימה עמוקה, סופגת לתוכי את הריח הנפלא הזה של ההדרים, נזכרת בילדות ומייחלת שמישהו כבר יעשה מהריח הזה בושם, אבל בדיוק בריח הזה.

אז בושם בריח הזה שיישאר איתי לאורך כל השנה טרם מצאתי, אך מתכון מנצח לחגוג את סוף עונת התפוזים בהחלט יש.

המתכון הזה רץ ברשת כבר די הרבה זמן (וייתכן ואפילו הופיע לראשונה באחד מהבלוגים האהובים עליי, מזמינים, בפוסט כאן), ויש סיבה לכך. ההכנה שלו לוקחת 5 דקות, כל מרכיבי המתכון (למעט התפוזים שאותם נצטרך לקנות טריים) זמינים וקרוב לוודאי נמצאים במזווה שלכן, גם אם לא תכננתן מראש להכין את המאפינס והכי חשוב – הוא מתאים גם לטבעונים ולילדים אלרגיים כי הוא איננו מכיל ביצים (וכאן נתונות תודותיי לקרן, חברתי מקוריאה, ששלחה לי את המתכון ואשר נמצאת בחיפוש תמידי אחר מתכונים המותאמים לילדים אלרגיים לחלב ולביצים).

המתכון המקורי אינו מכיל שוקולד אך אני, המשוגעת על השילוב, שוקולד-תפוז, החלטתי להוסיף אותו למתכון ויצא משגע. אם אתן רוצות לשמור על הארומה ההדרית בלבד, פשוט התעלמו מרכיב הקקאו והשוקולד במתכון.

 

מאפינס שוקולד תפוז (9 מאפינס גדולים / 12 מאפינס קטנים)

www.prettysimplelife.co.il | מאפינס שוקולד-תפוז טבעוני

רכיבים:
רטובים:  יבשים:
– 1/3 כוס שמן חמניות – ½1 כוסות קמח (לבן או מחיטה מלאה)
– ½ כף חומץ תפוחים – 1 כפית אבקת אפיה (עדיף ללא אלומיניום)
– 1 כוס מיץ תפוזים – קורט מלח
– 4 קוביות שוקולד מריר מגורר דק דק (עדיף 60% מוצקי קקאו)
– 3 כפות קקאו 100% לא ממותק
– ¾ כוסות סוכר חום דמררה
– 1 כף גרידת קליפת תפוז

www.prettysimplelife.co.il | מאפינס שוקולד-תפוז טבעוני

אופן ההכנה:

– מערבבים בקערה אחת את כל החומרים היבשים.

– בקערה נפרדת מערבבים את כל החומרים הרטובים.

– מוזגים את החומרים הרטובים לתערובת החומרים היבשים ומערבבים שנית.

– מוזגים לתבנית המאפינס ואופים בין 20 ל-25 דקות בתנור שחומם מראש ב-180 מעלות. בודקים עם קיסם האם התערובת מוכנה ומוציאים לקירור על השיש.

– לאחר מספר דקות יש לשחרר את המאפינס כדי שהתחתית לא תצבור לחות. לאחר מכן הניחו את המאפינס חזרה בתבנית מונחים על צידם עד לקירור הסופי.

www.prettysimplelife.co.il | מאפינס שוקולד-תפוז טבעוני
מקור התמונה מימין: Unsplash

אז המאפינס האלו אינם מפיצים ריח, אך בהחלט משמרים זיכרונות, ובסיבוב הבא בחו"ל, היכן שזה לא יהיה, רשימת הגעגועים לישראל תכיל בתוכה עוד שני דברים, שהפעם כבר לא נשכח להתגעגע אליהם.

אולי תאהבו גם את ...

תגובות בפייסבוק

comments

4 thoughts on “סוף עונת התפוזים: מתכון למאפינס שוקולד תפוז משגע (וטבעוני!)

    1. האמת המתכון כל כך קל שאי אפשר לפספס פה. וכל מי שטועם לא מאמין שזה טבעוני 🙂 מקווה שיצא טוב!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *